Tietosuojaehdot

LA-laukkuasema Oy on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä ja tarjoamme sinulle mahdollisuuden vaikuttaa tietojesi käsittelyyn; ottamalla meihin yhteyttä voit halutessasi rajata tietojesi käyttöä.

 

Tietosuojaselosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa käsittelystä. Kukin asiakas on tietosuoja-asetuksessa määritetty rekisteröity.

 

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen laukkuasema.fi palveluita.

Keräämämme tiedot voidaan jakaa käyttäjän antamiin, verkkopalveluiden käytöstä havannoituihin sekä analytiikan avulla johdettuihin tietoihin.

 

Käytämme tietoja:

  • Helppokäyttöisen ja turvallisen palvelun toimittamiseen

  • Hyvän asiakaskokemuksen tarjoamiseen

  • Tuotesuositusten ja markkinoinnin parantamiseen

  • Asiakaspalvelun ja verkkokaupan kehittämiseen

 

Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot

Käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii:

LA-laukkuasema Oy  (Y-tunnus: 0976932-6 )

Harjukatu 8

38200 Sastamala

 

Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää asiakaspalvelustamme: la@laukkuasema.fi

 

Tietoja joita asiakkaista voidaan kerätä

  • Käyttäjän itsensä antamat tai henkilökohtaisesti tunnistavat tiedot

  • Tunnistamistiedot, kuten nimi

  • Henkilötunnus asiakkaan tunnistamiseksi luottosopimusta tehtäessä

  • Passitiedot tai vastaavat Tullin vaatimat tiedot tilattaessa tuotteita tai palveluita verottomana Suomen ulkopuolelta

  • Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

  • Maksutiedot, mukaan lukien luottosopimukset ja muut laskutustiedot

  • Asiakkaan suostumuksella sijaintitiedot, joita käytetään toimitusajan arviointiin

  • Google, Facebook ja Instagram kirjautumiseen käytetty sähköpostiosoite ja varmenne

  • Palvelujen käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot

  • Ostoshistoria, mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot

  • Toimitustiedot, kuten valittu toimitustapa ja toimitusosoite

  • Tuotearvostelut

  • Verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot

  • Tuotesuositus- ja muut kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet

 

Tietojen pääasiallinen lähde on käyttäjä itse, minkä lisäksi saatamme saada lisätietoja yhteistyökumppaneiltamme, esimerkiksi luottopalvelujen tarjoajalta.

Voit hallita tietojen käyttöä ottamalla meihin yhteyttä.

 

Henkilötietoja käytetään

  • Asiakkuuden ylläpitämiseen

  • Tilausten toimitukseen, käsittelyyn ja arkistointiin

  • laukkuasema.fi toiminnan ja palveluiden kehittämiseen

  • Asiakaskokemuksen parantamiseen

  • Tilastollisiin tarkoituksiin

  • Henkilökohtaisemman kohdennetun sisällön ja markkinoinnin tuottamiseen

  • Väärinkäytösten estämiseen

  • Paremman asiakaspalvelun tarjoamiseen

 

Tietoja käsitellään asiakkaan ja LA-laukkuaseman väliseen asiakassuhteeseen, sivuston käyttöön tai asiakkaan erilliseen nimenomaiseen suostumukseen perustuen.

 

Tietojen suojaus ja säilytys

Kaikki henkilötiedot ovat suojattu asiattomalta pääsyltä ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä tai muulta laittomalta käsittelemiseltä sekä suojatulla internet yhteydellä.

LA-laukkuasema Oy säilyttää asiakastietoja Suomessa. Kaupan järjestelmän tekninen tietoturva on korkealla tasolla. Palvelimet on suojattu tietomurtoja ja palvelunestohyökkäyksiä vastaan.

Henkilötietojen käsittelyssä ja käsittelyn suunnittelussa noudatamme hyviä tietosuojakäytäntöjä mm. tiedon konsolidointi, minimointi, pseudonymisointi ja anonymisointi, jos se vain on mahdollista. Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu 25.5.2018 alkaen noudatettavan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

Kaikkea pääsyä henkilötietoon valvotaan hyvien käytäntöjen mukaisesti.

 

Henkilötietojen käsittely

LA-laukkuasema Oy:n omilla työntekijöillä ja henkilökuntamme on koulutettu käyttämään tietoja turvallisesti ja eettisesti.

Käytämme luotettuja sopimuskumppaneita, jolloin tietoa voidaan siirtää kolmannelle osapuolelle. Kaikkien kumppanien kanssa on sopimuksissa huomioitu EU:n tietosuoja-asetuksen ja muun lainsäädännön asettamat vaatimukset.

 

Tietojen hallinnasta vastuussa oleva yritys:

LA-laukkuasema Oy  (Y-tunnus: 0976932-6 )

Harjukatu 8

38200 Sastamala

 

 Tietojen säilytys ajallisesti

Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen näyttämiseksi.

Asiakkaan pyynnöstä häntä koskeva henkilötieto voidaan poistaa tai anonymisoida laukkuasema.fi järjestelmistä ja tietoa ei enää käytetä selosteessa lueteltuihin tarkoituksiin.

 

Osalle tietoa lainsäädäntö asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiselle tallentamiselle, mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • Kirjanpitolaki määrittelee tiedolle pidempiä säilytysaikoja riippumatta siitä sisältääkö aineisto henkilötietoja tai ei

  • Järjestelmien lokitietoa kerätään ja säilytetään lain edellyttämällä tavalla, jotta voimme tarjota lainmukaisen ja turvallisen verkkokaupan asiakkaillemme

  • Riittävien varmuuskopioiden ottaminen kaupan tietokannoista ja järjestelmistä tietojen turvaamiseksi, virhetilanteiden korjaamiseksi ja tietoturvan sekä jatkuvuuden varmentamiseksi

Asiakkaan oikeus

  • Saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin, mukaan lukien oikeus saada jäljennös sinua koskevista henkilötiedoista

  • Pyytää itseäsi koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista

  • Tietyin edellytyksin pyytää käsittelyn rajoittamista tai vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Lisäksi, jos käsittely perustuu erilliseen suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Huomaathan, ettei tämä vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Voit tehdä oikeuksiesi käyttämistä koskevan pyynnön ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyynnön tulee olla riittävällä tavalla yksilöity, jotta asiakaspalvelumme voi todentaa henkilöllisyytesi. Jos jossakin tapauksessa emme pysty joltain osin toteuttamaan pyyntöäsi, kuten poistamaan kaikkia tietoja joiden säilyttämiseen meillä on lakisääteinen velvollisuus (esimerkiksi luotonantotiedot) tai oikeus, ilmoitamme sinulle asiasta.

 

Jos huomaat, että käsittelyssä on puutteita tai se on lainvastaista, sinulla on oikeus tehdä asiasta valitus tietosuojaviranomaiselle.

 

Järjestelmään itsestäni tallennetut tiedot

Voit pyytää järjestelmiin tallennetut tiedot itsellesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme:

la@laukkuasema.fi

 

Pääsy omiin tietoihin

LA-laukkuasema Oy on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuksia vaikuttaa tietojensa keräämiseen ja käyttöön.

Voit itse päättää sinulle kohdistetusta markkinoinnista, lisäarvopalveluista ja ottaa tai olla ottamatta vastaan erilaisia markkinointiviestejä. Vaihtoehdot löydät omalta-asiakassivulta. Kehitämme palveluamme jatkuvasti, joten toimintoja voidaan lisätä, muuttaa tai poistaa.

Asiakas voi myös koska tahansa lopettaa asiakastilinsä ja pyytää LA-laukkuasema Oy:ta poistamaan omat tietonsa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

Huom! Joissain tapauksissa kaikkea tietoa ei voida poistaa ja lainsäädäntö voi vaatia säilyttämään osan asiakkaaseen liittyvästä tiedosta.

Luovutetaanko henkilötietojani kolmansille osapuolille?

Luovutamme joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille toimituksen takaamiseksi sekä markkinointia varten. Tietosi välittyvät myös luottopäätöksen yhteydessä luottoa myöntävälle taholle.

Käytämme asiakastietoja kolmansien osapuolten kanssa analyysi- ja personointitarkoituksissa. Voimme luovuttaa ostokäyttäytymis- ja selaustietoja kumppaneille, jotta voimme tarjota sinua kiinnostavia tuotteita ja tarjouksia. Analyysi- ja personointitarkoituksiin käytetty tieto on anonymisoitua tai pseudonymisoitua aina mahdollisuuksien mukaan. Vain me voimme yhdistää käytetyn pseudonymisoidun tiedon nimeesi.

 

Asiakas voi rajata tietojen luovuttamista markkinointitarkoituksiin omalla asiakassivulla.

Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisten pyynnöstä, informoimme tietopyynnöistä aina myös asiakasta, jos se on lain puitteissa sallittua.

 

Evästeet

laukkuasema.fi käyttää evästeitä (”cookies”) ja muita vastaavia tekniikoita, kuten selaimen paikallista varastoa (“local storage”). Evästeet ovat päätelaitteen selaimen ja palvelimen välisiä pieniä tekstitiedostoja. Käytämme evästeitä asiakkaan tunnistamiseen, kirjautumisen ylläpitämiseen ja ostoskorin toimintoihin. Näihin toimintoihin evästeiden käyttö ja niiden käytön hyväksyminen on pakollista. Palvelimen asettamat evästeet säilyvät selaimessa yhden (1) kuukauden, ellei niitä poisteta erikseen selaimen asetuksista. Sivustolla käynti asettaa evästeet uudelleen selaimen sen salliessa. Selaimen paikallista varastoa käytetään esimerkiksi tuotteiden toimitusaika-arvioita varten.

Evästeitä käytetään myös käyttökokemuksen personointiin. Asiakkaan salliessa personoinnin, voimme tarjota enemmän asiakasta kiinnostavia tuotteita ja paremmin kohdennettua mainontaa. Personointia varten asiakkaan selaimeen asetetaan kolmannen osapuolen (RichRelevance) eväste. RichRelevancelle lähetettävä tieto, kuten tuotesivuilla vierailut ja hakuhistoria, on anonymisoitua, eikä kolmannen osapuolen ole mahdollista selvittää asiakkaan identiteettiä.

 

Hyödynnämme myös muita tekniikoita, kuten kuvapistetunnisteita (mm. Google Analytics) ja jäljitteitä. Nämä tekniikat auttavat meitä ymmärtämään paremmin asiakkaidemme käyttäytymistä ja kertovat meille mitkä tuotteet asiakkaitamme kiinnostavat ja mitkä toiminnot ja palvelut ovat asiakkaillemme hyödyllisimpiä.

 

Analyysiin käytetty tieto on anonymisoitua aina kun se on mahdollista. Muutoin käsittelemme tietoja henkilökohtaisina niiltä osin kuin tunniste sisältää asiakkaan kohdentavia tietoja, kuten IP-osoitteen. Myös tunnisteet, jotka on yhdistetty asiakkaaseen jollakin tapaa, käsitellään henkilökohtaisena tietona.

 

Tietosuojaselosteen muuttaminen

Palveluiden kehityksen ja läinsäädännön muutosten johdosta pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta. Merkittävistä muutoksista tietosuojaselosteeseen ilmoitetaan rekisteröityneille asiakkaille ehtojen päivityksen yhteydessä.

Tämä tietosuojaseloste korvaa aikaisemman rekisterin.

 

Yhteydenotto

 

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tietosuojaselosteeseen ja markkinointiin liittyvissä kysymyksissä: la@laukkuasema.fi

 

 

Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukainen rekisteriseloste.



Rekisterinpitäjä

LA-laukkuasema Oy  (Y-tunnus: 0976932-6 )

Harjukatu 8

38200 Sastamala

 

Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö

Anne-Marie Niemelä

info@laukkuasema.fi



Rekisterin nimi

LA-laukkuasema Oy asiakasrekisteri



Rekisterin pitämisen peruste

Henkilö on rekisteröitynyt LA-laukkuaseman Oy:n verkkokaupan asiakkaaksi tai ostanut sieltä tavaraa.



Rekisterin käyttötarkoitus 

Rekisterin käyttötarkoitus on laukkuasema.fi verkkokaupan asiakasrekisterin ylläpitäminen sekä asiakkaiden tilausten arkistointi ja käsittely. Rekisteriä käytetään myös kadonneiden lähetysten seurantaan. Tietoja voidaan käyttää LA-laukkuasema Oy:n toiminnan kehittämiseen liittyen ja tilastollisiin tarkoituksiin. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain asettamissa rajoissa.

Rekisterin tietoja voidaan käyttää  LA-laukkuasema Oy:n omissa rekistereissä mainonnan kohdistamiseen luovuttamatta henkilötietoja ulkopuolisille tahoille.  LA-laukkuasema Oy:n saattaa käyttää asiakas- ja palvelusuhteen ylläpitämiseen yhteistyökumppaneita. Osa rekisteritiedoista saatetaan siirtää yhteistyökumppanin palvelimille teknisten vaatimusten vuoksi. Tietoja käsitellään ainoastaan  LA-laukkuasema Oy:n asiakassuhteen ylläpitämiseen teknisten rajapintojen kautta.



Rekisterin sisältämät tiedot

LA-laukkuasema Oy:n henkilörekisteri sisältää alla olevat tiedot:

  • Etu- ja sukunimi

  • Postiosoite

  • Sähköpostiosoite

  • Puhelinnumero

  • Henkilön tilaustiedot

  • Tilauksiin liittyvät postin seurantatiedot



Tietojen luovuttaminen

Tietoja ei luovuteta  LA-laukkuasema Oy:n ulkopuolelle. Henkilötietoja ei siirretä Euroopan Unionin ulkopuolelle, ellei se ole  LA-laukkuasema Oy:n tai sen yhteistyökumppanin teknisen toteutuksen varmistamiseksi tarpeellista. Rekisteröityneen asiakkaan henkilötiedot hävitetään asiakkaan pyynnöstä.



Rekisterin suojaus

Rekisteriä tai sen tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää LA-laukkuasema Oy:n verkkokaupan taustajärjestelmän käyttäjäoikeuksia. Rekisteri sijaitsee  LA-laukkuasema Oy:n salasanasuojatulla palvelimella.